tisdag 18 mars 2008

Efter snöstorm kommer solsken

Igår när snön yrde ner utanför fönstret gjorde jag denna LO'n med "min" lille prins. Han ser verkligen ut som en liten cooling på den bilden.
Idag har jag varit på arbetsförmedlingen och pratat lite om vilken utbildning jag ska satsa på. Är just nu inne på landskapsarkitekt men det är ju nästan en månad kvar så det kan hinna ändra sig igen. Inte lätt att veta var man passar bäst...

måndag 17 mars 2008

Äntligen måndag!

Det var vad jag tänkte när jag vaknade i morse :) Idag skulle jag nämligen börja min praktik, något som jag sett fram emot. Tyvärr så var min buss från Malmö försenad så jag missade anslutningsbussen och fick åka hem igen. Så nu är frågan om jag ska ta en buss tidigare och våga lita på att den inte är mer än en halvtimme försenad eller om jag ska behöva köra bil... I vilket fall som helst längtar jag nu till onsdag istället, för då SKA jag ta mig dit!

I förra veckan blev jag inspirerad av Emily Falconbridges art journal. Jag fastnade för det smarta formatet och gick direkt ut och köpte en kortlek som jag nu håller på att förvandla till "vän-kort" (har inte kommit på något bättre namn...). Tre stycken är klara än så länge och så här ser de ut:


söndag 9 mars 2008

Den är tillbaka!

Och "den" är ingen mindre än lakritspucken. Jag och Andreas gick ut en sväng i det härliga vårvädret igår och tyckte att det var dags för vårens första glass. Gissa om vi blev glada när vi upptäckte att lakritspucken gjort comeback :D Den var en av mina absoluta favoriter som barn och den smakar lika bra än.

Idag är det fina vädret ersatt med småregn och grå himmel men det gör inte så mycket för jag har fullt upp med att tvätta, rensa i garderoben och annat innepyssel. Ha en bra dag allihopa! Särskilt min vän Maria som fyller 22 år idag, grattis!

torsdag 6 mars 2008

Scrapjack

En jack av Amy Lapi. Kolla in Scrapjacked

Texten är delar av Kansas "Carry On Wayward Son" som jag fastnade för när jag spelade "Guitar Hero" igår. Försöker peppa mig själv... även om jag känner mig vilsen just nu så kommer det att bli bättre :) Och förhoppningsvis sker det snart.

tisdag 4 mars 2008

Böcker och en strimma sol


Här är årets skörd från bokrean. Jag har inte läst någon roman på länge - och det ser inte ut att bli någon nu heller. Jag köpte en uppslagsbok för släktforskare och känner att släktforskaren inom mig pockar på uppmärksamhet, inte minst sen jag fått spännande mail från Denise om Patriks liv i USA. "Massage på 10 minuter" låter ju helt underbart när man har en sambo som somnar innan han lagt huvudet på kudden ;) 10 minuter ska man väl lyckas hålla honom vaken. Två sudoku-böcker blev det också, den perfekta sysselsättningen innan man somnat/vaknat på kvällen/morgonen :) Yoga... hmm... Jag och Therése har stora planer på att bli mer vältränade människor men än så länge har det bara blivit ett pass sen jag kom hem från Nicaragua. Kocken i kollektivet tipsade oss om "Husmanskonst". Blir nog mest Andreas som använder sig av den skulle jag tro - matlagning är inte riktigt min grej... Till sist: vad ska jag med en bilatlas till? Bara för att man inte har en bil finns det ju inget som säger att man inte har rätt att drömma om en roadtrip med goda vänner uppåt landet framåt sommaren. Jag har ju i alla fall körkort :P

Ni missade väl inte solstrimman i bakgrunden?!? Så härligt glad man blir av solsken en tisdagsförmiddag :D Nu ska jag cykla till arbetsförmedlingen och få reda på om de där testerna jag gjorde förra veckan säger något om vilket yrke jag borde satsa på...