söndag 27 juli 2008

Bad, svett och tårtor

Det är ungefär vad mina dagar bestått av sen förra inlägget. Har varit hemma och hjälp föräldrarna med fönsterputsning, handling, bakning, målning och lite annat. Svettigt i denna värmen. Och så har jag jobbat en dag i butiken med Marie. Det var så kul!!

I lördags firade vi först mormors 75-årsdag och på kvällen var det konfirmationsfest så det har blivit en hel del tårta och annat gott. Kanske därför Andreas undrade om jag gått upp i vikt. Till skillnad från många andra tar jag det som en komplimang eftersom jag försöker lägga på några kilon :)

Jag är en riktig badkruka men idag doppade jag mig i alla fall till midjan :P Eftersom jag badade den 1 januari (visserligen i Stilla havet, men iaf) känner jag ingen press att
bada mer i år ;) Resten av familjen är däremot riktiga vattendjur. Som kusinerna E och A:
Hoppas ni njuter lika mycket som de gör av det härliga sommarvädret! Nu ska här spelas TV-spel med grabbarna :) Godnatt!

måndag 21 juli 2008

Sötungar och drakregn

I lördags var vi hos Andreas bror och hans familj. Ellinor som är sex år önskade sig och fick pysselgrejer av oss i julklapp och nu vill hon såklart pyssla varje gång vi ses :D Igår ville lillebrorsan Linus också vara med och han konstaterade efter en stund att han skulle önska sig egna pysselgrejer när han fyller år. Vet inte var de har fått såna idéer från ;) I alla fall - här är deras fina alster från i lördags som jag fick med mig hem. Nu hänger den här på väggen. Visst är den jättesöt?!?

Vi hann med annat än att pyssla också. Eftersom det var så blåsigt tyckte vi att det var läge att prova draken som de fick av oss förra sommaren. Den var dock lite svår att styra för barnen så det var nog vi vuxna som hade roligast... Efter en stund så började det ösregna och fast att vi rusade in blev vi genomblöta. Men sen var det uppehåll länge och efter maten bestämde vi oss för att gå ut och flyga lite mer drake. Då blåste det inte lika mycket längre så vi fick gå längre bort till ett bra drakflygarställe. Precis när vi kom fram dit så började det förstås ösregna igen och det dröjde inte många minuter förrän vi var blöta inpå bara skinnet. Men kul var det :)

Mitt foto och redigeringsintresse har fått en ny skjuts de senaste dagarna och idag har jag fotograferat texturer för att använda när jag redigerar bilder. Tänkte visa ett smakprov.
Fotot tog Andreas på mig tidigare i våras. Jag har lagt till två olika texturer och en ram för att ge det en lite ruffare känsla. Jag hade nästan glömt hur kul det var att leka med foton. Tänk så många roliga intressen jag har :D

Hoppas ni har haft en fin start på veckan!!

torsdag 17 juli 2008

Full av energi

Ja, så känner jag mig just nu. Till skillnad från min lille kusin på bilden jag scrappade idag. (Cansado betyder trött på spanska). Jag har cyklat till arbetsförmedlingen, scrappat, diskat, spelat tv-spel, handlat frimärken och mediciner och tvättmedel och mjölk. På tal om mjölk... är det normalt att tre vuxna människor dricker 7,5 liter mjölk på två dagar? Jag tömde diskbänken i tisdags och idag var där fem nya tomma 1,5-liters mjölkpaket. Helt galet. Men det är ju så gott :D

I alla fall - nyss fick jag en idé som kanske kan göra att jag kan uppfylla en liten dröm jag har. Nog därför jag känner mig helt sprallig. Nu ska jag fundera vidare på min idé medan jag lagar middag...

Hoppas ni också är glada idag!

onsdag 16 juli 2008

Landskapsarkitekt

Jag har kommit in på landskapsarkitektsutbildningen i Alnarp. Vet inte riktigt hur det känns. På sätt och vis är det skönt att veta vad man ska göra de närmsta åren - men samtidigt känns det lite läskigt att börja en femårig utbildning utan att vara övertygad om att jag gjort rätt val. Men jag ska i alla fall utan tvekan ge det en ordentlig chans och märker jag sen att det inte är rätt för mig behöver jag ju inte fortsätta fem år. Svårare än så är det ju egentligen inte.

Vad händer annars här? Igår skrubbade jag lägenheten och det känns så bra nu efteråt. Har inte haft ork att städa ordentligt under praktiken men nu känns här fräscht igen. Eller ja, så fräscht här kan bli... På kvällen bjöd Fredrik oss på mumsig middag och jag lärde mig några kocktrix. Therése var här och det var jättekul att träffa henne. Vi kanske ska skråla lite i helgen - hoppas :)

I tisdags kom Sarah till Malmö och vi kollade på film och snackade en massa. Vi såg Juno. Den var mysig men allt verkade lite väl enkelt. Fast jag tycker om att se såna filmer ibland och vi bestämde att vi ska träffas och kolla på "tjej-filmer" lite då och då. Andreas vägrar se romantiska komedier så jag måste erkänna att jag får lite abstinens ibland. Det är så avkopplande att bara se en film och ha kul under tiden och sen glömma bort den :)

I helgen passade vi föräldrarnas hus. Så skönt och lyxigt med en liten trädgård att bara gå ut och sitta en stund i! Jag är nog ingen lägenhetsmänniska...

Oj, så mycket babbel. Jag är en liten bubblare som Andreas brukar säga. Men jag ska försöka skriva oftare och kortare i bloggen istället från och med nu.

Ha en härlig onsdag!

måndag 7 juli 2008

Hemmavecka

Efter en trött helg bär det nu av hem till föräldrarna. Ska hjälpa till att putsa fönster, måla och njuta av att ha en liten trädgård att bara gå ut i :) Igår sov jag nog ungefär 16 timmar, kände mig helt utmattad i hela kroppen men idag är jag på gång igen. Har gjort ett par färgglada kort i helgen men de får ni se en annan dag för nu måste jag packa färdigt så jag hinner med tåget. Visar en färgstark flower power LO jag gjorde förra året så länge... Ha en finfin vecka!!

onsdag 2 juli 2008

Från botten till toppen på en dag :)

Vilken konstig dag det har varit. Den började med att jag vaknade av att jag själv skrek "aj" vid åtta i morse. Jag hade nämligen rivit av en bit av en leverfläck på axeln. De flesta som känner mig vet att jag har väldigt svårt för blod. Jag har svimmat inte bara av att se blod utan till och med av att höra någon prata om det. Med andra ord så började det snurra rätt rejält när jag tittade i spegeln och såg allt blod (i mina ögon var det jättemycket...). Andreas hade åkt till jobb och jag ville inte störa grabben i rummet bredvid så jag la mig på golvet med benen på sängen och efter en stunds kallsvettning, yrsel och illamående kunde jag sätta på ett plåster och kravla upp i sängen och somna om. Sen har jag varit på af, pysslat ett kort som mamma beställt och när Andreas kom hem åkte vi till Ribban och grillade. Hur mysigt som helst! Så för att summera det hela började det dåligt men blev bara bättre och bättre :)

Nog om idag, det har hänt en hel del på sistone. I måndags var sista dagen på praktiken och jag fick en silhouette (ja, det är sant, jag lovar!!!) av världens snällaste Jane och Marie. Så småningom ska ni få se lite grejer jag använt den till... Och så smusslade Marie ner sötaste kossan Clara i min väska, så snällbusigt :) Jag saknar dem så mycket och vill tillbaka till butiken hela tiden. Får väl se hur länge jag kan hålla mig borta ;)

Tänkte avsluta med att visa en LO jag gjort på sistone, med foton från Nicaragua där jag fick hålla ett sött litet lamm i famnen. Jag tyckte detta pappret från MM passade så bra för lammet kändes verkligen ömtåligt.