onsdag 30 september 2009

Septembergrabbar

Två av grabbarna i mitt liv fyller år i september. Först ut var maken som fick det här kortet i favoritfärgen orange. Jag använde både spets och tyll så för att upphäva det klämde jag dit några mer maskulina häftklamrar :)I helgen fyllde brorsan år och han fick det här höstiga kortet. Hade lite lust att göra något annat än kvadratiskt så det fick bli långsmalt.
Idag var vi på besiktning av nya lägenheten och fick nyckeln. På fredag blir det en sväng till IKEA och på lördag går flyttlasset :D

lördag 26 september 2009

Du...

Min fina syster läste Sigrid Renklints dikt "Du..." på vårt bröllop. När jag hittade denna coola skissen hos Gunilla såg jag direkt denna layouten framför mig och idag blev den klar.

Väldigt enkel blev den, med några motiv utskurna ur mönsterpappret som enda dekoration. Tack Marie för hjälpen med titeln! (Min Silhouette råkar vara nedpackad inför flytten.)

På tal om flytt. Nu är det bara en vecka kvar... Som vi längtar!

Ha en fin fortsättning på helgen!

lördag 19 september 2009

Snabbscrap

Igår hade jag och Marie pysselträff via nätet. Det var ganska längesen sist så jag hade nästan hunnit glömma hur kul det var :) Jag velade med egna blommor och lager-på-lager. Men till slut blev det denna enkla layout istället... Fotot är tekniskt urkasst men jag älskar det. Blöta barn som busar i poolen en varm julidag - det är sommar för mig.

Hoppas ni har en bra helg! Här packas det inför flytten - längtar!!

tisdag 15 september 2009

Alla fina kort...

Vad gör ni med alla fina kort man får till födelsedagar och liknande? Jag har bara sparat mina i en låda tidigare men nu efter bröllopet kände jag att jag ville göra något med korten vi fick. Det blev väldigt enkelt, ett hål i varje kort och så trädde jag dem på en ring. Jag gillar att det är lätt att bläddra bland dem och öppna dem. Och framförallt så gillar jag att ha alla kort från ett tillfälle samlade. Efter flytten ska jag försöka sortera min låda med alla gamla kort och göra något liknande. Men jag vill gärna ha idéer! Hur gör du?

måndag 14 september 2009

Bröllopsbok

Jag vill börja med att säga TACK för alla fina kommentarer ni lämnat på förra inlägget!

För ungefär ett år sen, när vi började planera för att gifta oss gjorde jag det här lilla albumet. En lien bok att samla alla tankar och idéer i.Tanken var dels att allt skulle finnas samlat på ett ställe för att underlätta planeringen, men också att den kunde vara kul att ha kvar efteråt. Se hur vissa idéer överlevde hela vägen till bröllopsdagen medan andra försvann på vägen.Jag delade in boken i olika avsnitt. Här nedanför handlar det om kläder, blommor, smycken och allt som hör därtill. När jag hittade fina bilder som inspirerade mig på nätet eller i tidningar klistrade jag helt enkelt in dem.Boken blev också en förvaringsplats för viktiga papper, som kvitton, tidsbokningar och att-göra-listor. Tur jag gjorde ett band att knyta ihop den med så att allt stannade på plats.Hoppas min lilla bok kunnat inspirera någon :)
Ha en härlig måndag!

fredag 11 september 2009

Bröllopsscrap

Så roligt det var att scrappa igen! Jag har inte riktigt haft ro till det den senaste tiden men igårkväll kände jag ett starkt behov. Det var så illa att jag fick maila Mikaela och fråga om jag kunde få den här bilden i förväg :P Tur hon själv är scrappare så hon förstår ens små ryck hihi.

Jag utgick från den här skissen och sen satte jag igång att skvätta färg, skrynkla punchinella och klippa i rester av klänningstyget. Resultatet blev kanske lite galet men oj vad kul jag hade!

Inspirationen är på topp nu med alla superfina foton från bröllopsdagen. Tror det kommer bli ett litet minialbum bland annat...

Ha en fin helg!

onsdag 9 september 2009

Tavlor

Det har blivit en del tavlor på sistone och jag tänkte visa några av dem här. Först tavlorna som jag gjorde på möhippan. Marie och Therése gav mig i uppdrag att göra en tavla med kärlekstema och jag valde att frossa i mina favoritfärger. Det var så kul!Jag kunde inte motstå de söta valarna, de får symbolisera Andreas och mig och guppa omkring i det rosa tyllhavet :)
På bröllopsfesten hade vi en tavla där alla gäster fick måla en blomma. Titta så härligt färgsprakande den blev! Den kommer förmodligen hänga i hallen i nya lägenheten, så får man syn på den och blir glad varje gång man kommer hem.
Vi fick en tavla i present också, som min söta kusin Edith målat. Mycket kärlek i den!
Hoppas nu där är mycket väggplats i nya lägenheten så vi får plats med alla konstverk :)

måndag 7 september 2009

Underbart!

foto: Mikaela Rudhner

Vilken underbar dag vi hade, det kunde inte blivit bättre! Och vår superduktiga fotograf Mikaela har verkligen lyckats fånga den glädje och kärlek vi känner. Kika här och här och här för att se fler av de vackra fotona hon tog på oss!

torsdag 3 september 2009

Börjar känna mig redo

Nu är det inte lång tid kvar och det märks här hemma. Mitt i flyttröran hänger klänningen. På fingret blänker min nyputsade förlovningsring. I huvudet snurrar tankar på allt som ska kommas ihåg. Men jag känner mig oväntat lugn. Det blir som det blir och jag tror det blir bra :)Det som oroar mig lite är vädret. Vårt strandbröllop är i fara men om det skulle va så blir det nog fint i lokalen också. Inte lönt att stressa upp sig för det går ju ändå inte att göra något åt det. :O Var det jag som sa det? Man kan ju nästan börja tro att jag är en stabil person :D

Dags för kvällens sista fix och sen blir det tidigt i säng.