måndag 25 oktober 2010

Halloween-party!

I gårdagens söndagsbilaga på Allt om scrap hade vi Halloween-tema. Jag pysslade ihop lite grejer för ett sötläskigt kalas. Behöver du snabba tips inför helgens festligheter kommer här några enkla tips.De orange ballongerna blev till pumpor med hjälp av lite vinyl.
Jag hittade en söt Halloween-serie från BoBunny. På ett av papperna var det söta motiv i spelkortsstorlek. Jag gjorde det enkelt för mig och bara delade pappret på sex och vek varje del på mitten. Lite chalk, några rörliga ögon och lite glitter senare var inbjudningskorten klara.
Baksidorna av papperna var i stort sett enfärgade så jag skar remsor och flätade dem till bakgrund. Bokstäverna skar jag ut lite slarvigt med skalpell och sen klistrade jag dit en liten filur utklippt från mönsterpappret. (Tack Marie för flätnings- och namninspiration ;).)
Till mina giftgröna cupcakes gjorde jag några enkla små dekorationer genom att klippa ut figurer i mönsterpappret och fästa dem på tandpetare.
Varje liten gäst får också en klubba gömd i en gravsten.
Till godisburkarna gjorde jag superenkla skyltar genom att tejpa fast overlay från Hambly som jag skrivit på med CD-penna.

måndag 18 oktober 2010

Liftat julkort

Hos Mollys scrapbooking har det under helgen varit Paris-weekend med en massa roliga utmaningar. Jag har haft en hemmadag idag och knåpade ihop ett enkelt julkort till en liftutmaning. För att få lite mer liv i den söta bilden med ängeln har jag dekorerat med stickles.
Nu är det tv-soffan och vika tvätt som gäller för mig. Ha en skön kväll!

söndag 17 oktober 2010

Hösten visar sin finaste sida :D

Vilket underbart höstväder det varit i helgen! Igår var vi dock inne hela dagen, jag och Therése pysslade julkort medan maken och Fredrik spelade gamla tv-spel och var nostalgiska. Idag var vi ute och promenerade några timmar och det var hur härligt som helst! Det gäller att ladda upp med solljus inför vintern :)

Den här layouten gjorde jag till förra veckans tema på AoS. Vi fick i uppgift att scrappa grafiskt, med mycket text, en tydlig rubrik och utan en massa dekorationer. Jag valde att använda ett foto på ett vindpinat träd som Andreas tog i Skanör för några år sen och skriva lite om hur jag kämpar med att våga nya saker och försöka vara stark.

Nu ska jag fortsätta med evighetsprojektet att välja ut foton för framkallning... Tror jag borde göra det oftare så det inte blir ett så stort projekt.

måndag 4 oktober 2010

Bryta ihop och komma igen

Först vill jag säga tack för era fina, glada och snälla kommentarer på förra inlägget!

Som ni kanske förstår på rubriken fick jag negativt besked om jobbet jag så gärna ville ha. Det känns väldigt trist just nu men det är väl bara att ta nya tag... Andreas beställde ett fodral till sin iPhone och här är resultatet. Han valde själv färger - undrar om han tänkte på att det skulle matcha Opeth-tröjan ;)

Mitt nuvarande tåg-virkprojekt ska bli en färgglad väska. Jag är dock lite osäker på om jag kommer få ihop det... Annars får jag rådfråga min expert :D

söndag 3 oktober 2010

Bättre sent än aldrig

Plötsligt var det söndag igen och det betyder ju massor av ny inspiration hos Allt om Scrap. Jag är månadens DT i oktober så om du vill läsa lite mer om mig och bl.a. se min allra första layout föreslår jag att du klickar här.I början av sommaren hade vi siffertema i tidningen och jag tror jag glömt visa mitt alster. Jag gjorde en liten "datum-bläddrare" med spillpapper. Jag tycker jämt att bokstäverna på stickersarken tar slut och så står man där med massor av siffror kvar - då är detta ett perfekt projekt.Den lilla kalendern står på bordet i hallen och hjälper oss att hålla reda på vilken dag det är.
Till sist en bild med alla blad samlade. Det blev en väldigt brokig skara men det gör ju inget eftersom man bara ser en åt gången.
I fredags var jag på intervju och imorgon ska de lämna besked om jag "går vidare" eller inte. Håll gärna en tumme för mig!