måndag 31 januari 2011

Hejdå januari!

Först vill jag säga tack för de värmande kommentarer ni lämnat på mina senaste inlägg!! Jag uppskattar verkligen när någon tar sig tid att skriva några rader till lilla mig!

Tänkte visa årets första layout som jag gjorde till temat "scrappa dig själv"Allt om scrap. Jag ska fylla 25 i år och det känns som att jag borde ha lite bättre koll på vad jag vill med mitt liv. Jag är ju snart närmre 30 än 20... Det är mycket att fundera över; utbildning, jobb, familj, boende, mående osv. Det var så skönt att få ner några av dessa funderingar på papper!

Det känns också skönt att det är dags att säga hejdå till januari, det har varit en månad med mycket oro och stress. Men förstås även en hel del trevligheter - månadens höjdpunkt var utan tvekan det fina bröllopet och dopet vi fick vara med om! Nu ser jag fram emot ett lugnare februari och kvällar som blir ljusare och ljusare :)

söndag 30 januari 2011

Ny tidning och tävling!

Nu finns en ny, välfylld inspirationstidning att läsa på Allt om scrap. Du kan antingen bläddra i den på skärmen eller skriva ut den.

Vill du ha chansen att komma med i nästa nummer så tycker jag du ska hoppa på utmaningen att skapa kort/layout/alter med inspiration från detta fotot på mina balkongsvampar:
Här kan du läsa allt om utmaningen. Jag hoppas få se en tolkning från just dig!

Jag överlevde föredraget i fredags och det är så skönt att ha det gjort! Nästa prövning är att äta lunch på restaurang med min läkare och psykolog. För vissa låter det säkert jätteknäppt men för mig är ett restaurangbesök fullt av läskiga moment. Andreas blir i alla fall glad för det kommer innebära att han blir "tvungen" att gå på restaurang ett par gånger med mig denna månaden.

torsdag 27 januari 2011

Knappkort och ångest

Ett kort jag gjort till veckans skiss på Kortskissen. Inte lika färgglatt som jag brukar göra men man får ju omväxla sig ibland ;) På tal om Kortskissen så har jag nu uppdaterat med länkar till kollegorna där, titta gärna in hos de duktiga tjejerna! Någon dag snart när jag har tid och ork ska jag uppdatera min länklista också...

Som många säkert vet är jag väldigt orolig av mig, undviker en hel del vardagliga saker pga rädsla och mår stundtals ganska dåligt. För att råda bot på det går jag till en läkare som ger mig läskiga läxor. Så imorgon ska jag hålla ett "föredrag" för honom och en av hans kollegor. Redan där är det hur läskigt som helst. Att det dessutom ska handla om ångest gör ju inte saken bättre. Nog för att jag vet hur det är att ha ångest men de är ju proffs på området...

Så tänk gärna på mig klockan åtta imorgon bitti. Som tur är har jag en bra helg att se fram emot när det där väl är överstökat. Det blir hockey med pappa på kvällen, träff med bästa Marie på lördag och mys med föräldrarna på söndag. Maken ska nämligen spela tv-spel tillsammans med kompisar hela helgen :)

Hoppas ni också får en fin helg!

tisdag 18 januari 2011

Hilda

Idag är det Hilda-dagen så då passar det ju extra bra att blogga kortet jag gjorde till lördagens söta dopbarn. Det är gjort efter veckans skiss på Kortskissen, kika gärna in där för att se massor av fina kort!

söndag 16 januari 2011

Överraskning

Igår fick jag vara med om något väldigt vackert, ett barndop med överraskningsbröllop. Jag och Andreas blev tillfrågade om vi ville fotografera och det ville vi ju gärna. Men ju närmre dagen vi kom desto mer nervös blev jag. Man vill ju så gärna göra det bra när man får ett sånt förtroende. Tyvärr var vädret inte med oss så det blev ingen fotografering utomhus, men det kan vi nog ta igen framåt våren. Allting utom vädret var i alla fall otroligt vackert och mysigt!

Just nu känner jag mig ganska lättad över att jag inte råkade avslöja hemligheten för någon i familjen och över att vi faktiskt lyckades fånga några av de fina ögonblicken på bild.

Nu ska det bli kul att redigera alla bilder :) Jag tycker det är svårt att veta hur jag ska ha skärmen inställd för att bilderna ska bli bra när de framkallas. Som jag haft den innan har bilderna sett bra ut på skärmen men blivit mycket mörkare när de framkallats. Någon som har tips? Dessutom blir färgerna väldigt olika om jag tittar på samma bild på mina två olika skärmar... Rosorna på bilden är t.ex. mörkröda på den ena och vinröda/lilaröda på den andra. Hur ser de ut på din skärm?

torsdag 6 januari 2011

Kortskissen

När jag ska göra kort letar jag ofta inspiration hos Kortskissen så när jag såg att de sökte fler medlemmar till sitt inspirationsgäng bestämde jag mig för att söka. Här är kortet jag skickade in och jag hade turen att få komma med, det känns verkligen jättekul! Nästa måndag drar vi igång efter jullovet så då kan ni hitta massor med ny inspiration där. Kortet gjorde jag till en vän som jag ville försöka muntra upp lite. Jag har svårt att hitta de rätta orden när de behövs som bäst, men att bara säga "jag tänker på dig" måste ju vara bättre än att inte säga något alls...

Annars har jag inte så mycket nytt att rapportera. Jag känner att det är mycket jag inte riktigt hinner med just nu så jag är stressad mest hela tiden. Men förhoppningsvis kommer jag snart in i några rutiner som funkar. Då blir det också mer aktivitet här på bloggen, för det har samlats massor med obloggade saker den senaste tiden.

söndag 2 januari 2011

Gott Nytt År!

Ett par dagar in på året vill jag önska er alla ett riktigt bra 2011! Vi firade in det nya året tillsammans med goda vänner och god mat - precis som det ska vara :) Den läckra nyårsdukningen som ni kan skymta på bilden har duktiga Marie stått för.