måndag 30 maj 2011

Loppislampa och andra lampor

Vi hade en bra helg i Göteborg :) Det enda jag hade önskat var lite mindre regn och parkeringsautomater som tar kort. Men man kan ju inte få allt ;) 

På söndagen besökte vi en stor loppis i Majorna och där fanns en hel del att titta på. Jag hade ingen direkt plan på vad jag skulle leta efter, men jag visste att jag skulle försöka undvika att köpa lampor eftersom jag alltid köper lampor på loppisar. Det gick väl sådär, jag köpte en enda sak:
För en 50-lapp blev skönheten min och den passar ju perfekt i vårt vardagsrum.

Brorsan har också fullt med snygga lampor i sin lägenhet - men han gör dem själv istället för att köpa dem på loppis ;) Här är en av hans senaste skapelser:
Även idag har det handlat om lampor. Redan när vi flyttade in för mer än 1,5 år sen var kupan till badrumslampan trasig och vi sa till om det direkt. Trots ett antal påminnelser har vaktmästaren inte kommit och fixat det. I förra veckan fick jag nog och skrev ett mail till fastighetsägaren och tog upp både rökningen och badrumslampan. Då blev det fart på vaktmästaren som ringde till Andreas och idag skulle han komma och fixa det. Bara det att han inte hade tagit några verktyg med sig och dessutom var han otrevlig. Men nu är lampan i alla fall på plats. Hurra!

torsdag 26 maj 2011

Loppisskåp

I helgen ska jag gå på en jättestor loppis i Göteborg och jag tänkte ladda upp med ett blogginlägg om ett av förra sommarens loppisfynd. Jag var på jakt efter ett lågt skåp till den inglasade balkongen och efter en del letande sprang jag på det här:
Som tur var hade Marie köpt en skateboard på samma loppis så vi lyckades frakta det tunga ekskåpet några hundra meter till bilen.
Jag hittade även en spetsduk på loppisen och så fort vi baxat hem skåpet skred vi till verket och sprayade ovansidan i en härlig turkos färg med duken som schablon. Andreas var i Grekland med jobbet den helgen och när han kom hem och fick se skåpet var hans kommentar "Snyggt! Det enda du behöver göra något med är ju ovansidan". När jag berättade att det enda jag gjort var att fixa just ovansidan blev han väldigt tyst :D
Efter mycket letande hittade vi dessa glasknopparna på en annan loppis i slutet av sommaren och då kändes skåpet färdigt. Nu ska det bli spännande att se om jag hittar något skoj på årets första loppis... 

måndag 23 maj 2011

Skomönster

Efter inlägget med regnbågsskorna fick jag ett par frågor om mönster till mina babyconverse. Jag har utgått från det här mönstret men improviserar och provar mig fram för att få dem som jag vill ha dem. Tror inte jag gjort två exakt likadana par trots att jag kommit upp i ett tiotal nu...


Passar på att visa några beställningsskor jag gjorde i början på året men glömde att blogga:
Mörkgrå till en liten Kasper.
Korallrosa till en liten Roxanna.

onsdag 18 maj 2011

Regnbågsskor

En av mina favoritbloggare, Mya, ska snart få en liten bebis. När jag såg ett foto på bebisens fina kläder tyckte jag det kunde vara kul att testa en idé jag haft en liten stund - ett par färgglada, randiga converse.
Så här blev resultatet. Jag blev nöjd men det bästa av allt är att Mya blev riktigt glad för dem :D

Jag hamnade visst lite i flower power-stämning av alla färger så det blev ett peacemärke i cirkeln. Passade ju bra eftersom jag inte vet vad bebisen ska heta.
Efter två långa dagar på jobb med kurs på kvällarna är jag helt slut. Dekoration av cupcakes ena kvällen och minialbum av papperspåsar den andra. Kul har jag i alla fall haft och sova kan jag ju göra en annan gång ;)

söndag 15 maj 2011

Konfirmationskort

Jag fick en beställning på ett konfirmationskort för ett par veckor sen, det skulle vara lite i samma stil som detta jag gjorde förra året och gå i ljusrosa toner. Inte den stil jag oftast skapar i men det är kul att utmanas lite då och då :)
Den lilla ramen målade jag med akrylfärg för att den skulle matcha mönsterpappret.
Vi har haft en riktigt lugn helg och mest varit hemma. Igår shoppade jag tyg till ett jättesyprojekt och ett lite mindre. Tur jag även har tagit mig i kragen och slutfört några projekt som legat halvfärdiga ett tag. Några som definitivt inte legat på latsidan är fröna jag sådde för 10 dagar sen. Titta!
Både vallmo och morötter verkar trivas än så länge :)

Nu ska jag titta på hockey. Heja Sverige!

onsdag 11 maj 2011

Kvällens projekt

Jag har idéer om många lite större projekt men ibland får jag sån lust att göra något som blir klart med en gång. Ikväll har jag gjort en enkel liten korthållare till mitt tågkort. Jag använder det varje dag så då är det ju roligt om det är fint.
Ett perfekt projekt för att bekanta mig med nya symaskinen dessutom. Allt jag har använt är presentpapper, en bokstavssticker och transparent vaxduk.
På insidan är där två transparenta fickor som håller kort och biljett på plats.
För ett par månader sen gjorde jag en likadan med Hambly-papper och jag har fler idéer på lager så snart har jag väl en korthållare för varje veckodag ;)

Och så kan jag meddela att det har hänt saker på balkongerna! Men mer om det en annan dag - nu är jag alldeles för trött.

torsdag 5 maj 2011

I väntan...

...på att det ska gro i min rosa hink har jag pyntat den med färgglada vimplar.
När jag ändå hade farten uppe gjorde jag en liten vimpel till pelargonerna också.
Nu ska jag påbörja första syprojektet med nya maskinen, ska bli spännande att se hur det går. Jag har massor av pysselidéer som jag är sugen på att sätta i verket men jag vet inte var tiden tar vägen...

onsdag 4 maj 2011

Jord under naglarna

Det här blir andra sommaren i denna lägenheten och jag har bestämt mig för att det är hög tid att göra balkongerna trivsamma. Den inglasade piffade jag upp en hel del förra året men den andra har inte fått mycket kärlek. I helgen köpte vi vindskydd, krukor och växter och ikväll har jag planterat.
Vi valde vars två perenner och eftersom de blommar senare kompletterade vi med några blommande växter. Jag kör på rosa i min kruka, två anemoner i olika nyanser och en dahlia. Andreas blandade friskt; en gul lysia, en röd fuchsia och så en vit margerit. Hoppas de kommer trivas!
Dahlian vill egentligen ha en hel del sol och på vår balkong är det bara en liten stunds kvällssol. Men jag tyckte den var så vacker så det fick bli en chansning. Förhoppningsvis så klarar den sig där och annars är det inte hela världen (utom för den stackars blomman).
Vi har också två krukor med alunrot från mina föräldrars trädgård. De såg ganska ynkliga ut efter den hårda vintern men nu har de börjat växa till sig och där är redan flera blomstänglar på gång.
Påskliljorna sjunger verkligen på sista versen. Men oj vilken härlig färgklick de varit de senaste veckorna!
Problemet på vår balkong är de äckliga duvorna som envisas med att sitta på räcket och bajsa och hohoa och stirra ondsint. Nästa projekt blir att sätta upp ståltråd så att de inte kan landa på räcket. När det är klart ska det nyinköpta vindskyddet hängas upp.
Även på den inglasade balkongen har det hänt saker ikväll. Jag har sått morötter och California Poppy i min nya fina rosa hink. Detta är verkligen ett experiment, vallmofröna fick jag för fyra år sen av min vän Denise i Kalifornien så frågan är hur mycket växtkraft där finns kvar i dem. Morotsfröna fick jag förra året av min syster och jag undrar vad de tycker om att bo i en liten hink. Testar man inte får man inte veta.
När det gäller blommor på den inglasade kör jag på ett säkert kort, en repris från förra året. Pelargonerna är väldigt tåliga och trivs bra i den extrema värmen på en inglasad balkong med sol hela dagen.

Nej, nu får det vara nog med blommor och jord för idag. Nu ska jag bekanta mig med min nya, fina symaskin :)