tisdag 28 juni 2011

Datordöd och midsommarfoton

Här blev det väldigt tyst och det beror mest på att min kära dator bestämde sig för att den fått nog. Nu har min snälla make fixat så att jag kan komma åt filerna jag hade på den och som tack har jag ockuperat hans dator :D

Det har ju som bekant varit midsommar och den firade vi tillsammans med de bästa vänner man kan tänka sig. Här kommer bilder på några av dem:
Skejtar-Tage

Bus-Agnes

 Tratt-Stina

 Krans-Elsa

Det är så kul att fota med Andreas nya kamera! Jag behöver dock öva mycket mer för att bli riktig kompis med den och jag kan inte ta åt mig äran för något av fotona ovan. Men det här suddiga mästerverket är det i alla fall jag som tagit:
Jag behöver nog träna armmusklerna lite mer så att jag orkar hålla den tunga kameran stilla ;)

lördag 18 juni 2011

Kramkalas

Ikväll tänkte jag visa en layout jag gjorde till mystemat i förra inspirationstidningen hos Allt om scrap. Bilden föreställer mig och syrran vid ett tillfälle när vi faktiskt var sams och kramades ;) Tur att det hände någon gång ibland mellan allt kivande.
I vanliga fall blandar jag tillverkare hej vilt på mina layouter men på denna är nästan allt material från Sassafras. Jag saknar deras gamla lekfulla kollektioner, tycker de blivit lite tråkiga på gamla dagar.
Nu ska jag provsmaka kvällens bak - choklad- och valnötsmuffins fyllda med ganache.

söndag 12 juni 2011

Balkongdrama

Nu har det snart gått sex veckor sen jag påbörjade växtprojekten på balkongerna och det har hänt en hel del på den tiden. Här kommer en sammanfattning med bilder och text.

I den rosa hinken har det växt så det knakar. Eftersom fröna var ganska gamla trodde jag inte så många av dem skulle gro så jag öste på ganska rejält. Och sen har jag haft svårt för att slita upp dem, men häromdagen gjorde jag en andra gallring. Det har nog varit lite väl varmt och gott på den inglasade balkongen för de har växt snabbt och blivit ganska rangliga. Blir intressant att se om vallmon orkar blomma och om det blir några morötter.

På den inglasade balkongen bor sedan några veckor även en smultronplanta i en gammal mjölkhink. Den började snabbt blomma och med hjälp av en pensel (eftersom det är ont om insekter här inne) är där nu ett tiotal bär som jag väntar på att ska mogna. Hoppas de blir goda!

På utebalkongen växer och frodas alunroten. Idag upptäckte jag dessutom ett almskott (tror jag) i krukan. Undrar hur det kommit dit.

Den rosa krukan har varit den med mest drama. Dahlian blommade fint den första tiden men plötsligt dog den. Tyvärr lät jag den vara kvar i krukan några dagar och det verkade som att anemonerna smittats av någon typ av mögel. Jag klippte bort det sjuka och vi borrade hål i botten på krukan och nu verkar den faktiskt ha frisknat till. Hoppas hoppas!!

I Andreas kruka har det också växt mycket, både på höjden och bredden. Margeriten blommar fint hela tiden och där har kommit knoppar på både lysingen och fuchsian! Tyvärr har lysingen fått ovälkomna gäster i form av löss men jag bekämpar dem med såpvatten och det verkar fungera bra.

För några veckor sen fick jag rosa vallmo av Marie. Än så länge står de i köket och jag funderar på om jag ska våga plantera dem på dahlians plats om jag bytar ut jorden. Vill ju inte att de ska råka ut för smittan den hade.

Vi har också fått denna planta, med det lustiga namnet känguruäpple, av Andreas mamma. Den ska tydligen få jättevackra blommor så det ser vi fram emot!

Så här ser det ut på balkongen just nu. Alla växter är utspridda i ett försök att hindra löss och mögel att sprida sig. Men förhoppningsvis kan jag snart gruppera ihop dem lite snyggt igen.

Om du orkat hänga med ända hit är jag imponerad! Det blev visst ett väldigt långt inlägg...

tisdag 7 juni 2011

Vilken helg!

Jag har haft en riktig toppenhelg i det fina vädret. Så härligt att ladda upp med energi från vänner och sol!

Lördagen spenderades i Simrishamn. Vi började med att besöka loppisen och gjorde några färgglada och plastiga fynd. Kannan är min favorit!
Sen hade vi en massa skoj med Andreas brorsbarn, både på stranden, i bassängen och vid husvagnen.

På söndagen åkte jag till fina vänner. Vi hängde i trädgården, badade i sjön (åtminstone vissa av oss...), fuskbakade cupcakes och hade det trevligt i allmänhet.

På nationaldagen åkte vi på äventyr med andra fina vänner. Först en tur till bokskogen där vi höll på att bli uppätna av mygg och andra insekter. Sen en omgång minigolf som maken tyvärr vann. Jag är duktigt revanschsugen nu ;)

Nu när vädret blivit lite ruskigare kan det vara mysigt med lite inspirerande läsning. Du har väl inte missat senaste numret av Allt om scrap som kom ut i söndags?