lördag 30 juli 2011

Road Trip

Vi hade en härlig vecka! Träffade familj och vänner vi inte sett på länge, såg många vackra platser och åkte bil massor av mil. Tänkte bjuda på några bilder från resan.
Akvedukten i Håverud.
Utsikten från vandrarhemmet i Åmål - inte helt lätt att sova här ;)
Selma Lagerlöfs hus i Mårbacka.
Glass vid Siljan med bästaste Sofie.
En regnig dag i Dalarna.
Jag fick träffa makens mormor för första gången!
En mysig dag i Örebro med makens bror.
Lite strosande i Norrköping.
Fisketur med bryggbåten vid brorsans sambos idylliska lantställe.
Megastor glass i Söderköping.
Nostalgi i Loftahammar, på denna bryggan har jag metat många mörtar.
Glasspaus i Kalmar.
Ett besök i mysiga Duvemåla.

Det var en snabb sammanfattning av vårt lilla semesteräventyr. Nu är jag redo för ännu en härlig semestervecka!

måndag 18 juli 2011

Semester!!

Äntligen har semestern börjat, som jag har längtat! Maken och jag ska ge oss ut på vår första semester tillsammans, en liten road trip uppåt landet. Och så blir det en vecka i sommarstugan, precis som förra året:
Den här layouten gjorde jag till Allt om Scraps tema semesterförväntningar. Nu ser jag fram emot att skapa nya minnen och ta nya foton som jag kan plocka fram när vintern känns som mörkast.

tisdag 12 juli 2011

Allting är vitt, vitt, vitt

För tillfället har jag fullt upp med att jobba, pendla, äta och sova bort en förkylning. Men ett snabbt inlägg med ett väldigt vitt bröllopskort kan jag i alla fall bjuda på.


fredag 8 juli 2011

Något gammalt, något grönt och något ovisat

Så var det dags för tre nya teman i fotoutmaningen. Jag börjar komma ifatt!
5. En gammal bild. Jag hade svårt att välja bara en bild så maken fick hjälpa mig med beslutet. Valet föll på denna diabild med pappas farfar, farmor och fastrar. Samt en mycket söt bil.
6. Tema grön. Fantasin var inte på topp så det fick bli en bild på mina knappar i balkonggräset. Jag fick iaf med många nyanser av färgen ;)
7. En bild som jag aldrig lagt upp. Såna bilder har jag gott om men just idag fastnade jag för denna bilden på Andreas iklädd 3D-brillor i syrrans kök en dag i mars. Tror det var de färgade glasögonen mot allt det svartvita som fångade mitt intresse.
Det var allt jag hade att bjuda på idag. Hoppas ni får en riktigt härlig helg!!

onsdag 6 juli 2011

En hobby - flera...

Temat dag fyra i Kristinas fotoutmaning var hobby. Jag kunde ju inte hålla mig till ett foto eftersom jag har massor av hobbyer, hobbies eller vad det nu kan heta i plural...
Fota. Jag älskar att ta bilder. Vissa är vackra, vissa berättar en historia, vissa väcker minnen. Många är misslyckade men vad gör det nu när vi har digitalkameror? Fotointresset ledde mig till mitt gymnasieval och även till min käre make!
Scrappa. Bevara minnen, berätta min historia och använda några av fotona jag tar tillsammans med papper i vackra färger och mönster. Man kan ju bli glad för mindre. Tyvärr har jag scrappat väldigt lite på sistone. Men var sak har väl sin tid och jag hoppas scraptiden kommer igen.
Virka. Tänk så mycket man kan göra med lite garn och en virknål! Utan tvekan den perfekta pendlarhobbyn! Nu ska jag bara lära mig att göra klart åtminstone hälften av projekten jag påbörjar...
Växter. Det är så fascinerande med all växtkraft och hur varje liten blomma kan vara så perfekt vacker. Att sätta ett frö och sen få se plantan blomma är hur häftigt som helst! Jag drömmer om en egen trädgård men i väntan på den försöker jag få balkongerna att blomma.
Sy. Det kan nog inte riktigt räknas som en hobby än, men jag hoppas att det ska bli. Mitt första projekt är att sy ett lapptäcksöverkast till sängen. Bara raksömmar - passar mitt kunnande på området perfekt!!
Släktforska. Jag har alltid varit intresserad av hur människor levde förr (med förr menar jag typ 1800-tal, inte stenålder och medeltid och sånt...) och det är kul att få leka lite detektiv för att ta reda på var just jag kommer från.
Baka. Eller själva bakandet är väl inte särskilt skoj. Men att känna doften, att dekorera bakverken och framförallt att äta upp dem - det är grejer det!
Jaha, det var lite om mina hobbysar eller hobbier... Vad tycker du om att göra på din fritid?

måndag 4 juli 2011

Fotoutmaning

Via Sockergrynets blogg fick jag nys om en kul fotoutmaning som varar hela juli. Jag har bestämt mig för att haka på - sen får vi se hur långt jag hänger med. Ett perfekt sätt att bekanta sig med nya kameran och dokumentera vardagen tänker jag. Här kommer de första bilderna:
1. Självporträtt. Min snygga fotbränna, grundad under sex år med samma sommarskor ;)

2. Favoritpryl. Denna Gröna Anna-mjölkkanna lockar fram många barndomsminnen från när man följde med farmor ut i mjölkrummet och tappade upp superfärsk mjölk direkt ur kyltanken.

3. En familjemedlem. Min käre make trivs bra i soffan, gärna tillsammans med en handkontroll och sin Mac.
Idag var temat hobby, bilderna är tagna med orken att redigera dem finns inte ikväll. Det kommer ju fler dagar :)

söndag 3 juli 2011

Tillbakablick

I tonåren började jag släktforska. Jag gick en nybörjarkurs tillsammans med ett gäng pensionärer, mitt projektarbete på gymnasiet handlade om släktforskning (tidningsartikel om det finns här) och jag gick till och med en högskolekurs i ämnet. Sen halkade jag in på en massa andra tidskrävande intressen och de senaste åren har släktforskningen legat på is. Men nu börjar jag bli grymt sugen på att ta upp det igen, här är några anledningar till det:
En chokladask full med foton från farfars barndom.
Ett handskrivet kvitto från farfars fasters lanthandel, daterat 1936.
Diabilder från pappas barndom och en kul makapär att titta på dem i.

Brev som farfars farmor Hilda fick av sin bror som utvandrade till Amerika i slutet på 1800-talet.
Det är så himla spännande att få en liten glimt av alla dessa levnadsöden och en grymt häftig känsla när man lyckas reda ut något klurigt. Som att anledningen till att ens farfars farmors bror slutade höra av sig till familjen var att han dog i en lavinolycka i Kalifornien. Men mer om det en annan gång...

lördag 2 juli 2011

Sommarrea hos ScrapRoom!

Ni har väl inte missat att det just nu pågår stor sommarrea hos ScrapRoom?!

30-50% rabatt på nästan allt i webbutiken!

Rean pågår t.o.m. tisdag 5 juli, så skynda dit och fynda!