söndag 16 januari 2011

Överraskning

Igår fick jag vara med om något väldigt vackert, ett barndop med överraskningsbröllop. Jag och Andreas blev tillfrågade om vi ville fotografera och det ville vi ju gärna. Men ju närmre dagen vi kom desto mer nervös blev jag. Man vill ju så gärna göra det bra när man får ett sånt förtroende. Tyvärr var vädret inte med oss så det blev ingen fotografering utomhus, men det kan vi nog ta igen framåt våren. Allting utom vädret var i alla fall otroligt vackert och mysigt!

Just nu känner jag mig ganska lättad över att jag inte råkade avslöja hemligheten för någon i familjen och över att vi faktiskt lyckades fånga några av de fina ögonblicken på bild.

Nu ska det bli kul att redigera alla bilder :) Jag tycker det är svårt att veta hur jag ska ha skärmen inställd för att bilderna ska bli bra när de framkallas. Som jag haft den innan har bilderna sett bra ut på skärmen men blivit mycket mörkare när de framkallats. Någon som har tips? Dessutom blir färgerna väldigt olika om jag tittar på samma bild på mina två olika skärmar... Rosorna på bilden är t.ex. mörkröda på den ena och vinröda/lilaröda på den andra. Hur ser de ut på din skärm?

5 kommentarer:

Monika sa...

Så vackert foto!
Hos mig är rosorna vinröda. Helt perfekta.

Jag har ett program som heter calibrize (gratis) som jag ibland använder för att kalibrera skärmen men jag tycker ändå inte det stämmer med utskriften. Ibland väljer jag att när jag redigerat fotot färdigt ljusa upp bilden i Variationer i PS innan jag skriver ut. Annars är det ju så att det blir olika färger på utskrifterna beroende vart du skickar in för utskrift. Har man egen skrivare lär man sig med tiden att föreställa sig hur utskriften ser ut tycker jag.

Lillnea sa...

Tack så mycket för tipsen Monika! Jag har aldrig använt "Variationer" tidigare men det verkar ju vara ett smidigt sätt!

Anonym sa...

Vad fin bilden blev!! Ska bli spå spännande att se bilderna :)

Tusen tack ännu en gång för att du och Andreas var med på vår dag!

Kram från Fru Andersson ;)

AnnaB sa...

Det där med att kalibrera skärmar är en hel vetenskap och jag har inte riktigt orkat sätta mig in i det, så jag har tyvärr inga råd att komma med. När jag skriver ut hemma så blir det lite "trial and error"... Superfint foto!

Mya sa...

jättefint foto. hos mig ser rosorna vinröda ut.
jag fotade våra vänners bröllop för ett år sedan. jag var supernervös.