onsdag 6 juli 2011

En hobby - flera...

Temat dag fyra i Kristinas fotoutmaning var hobby. Jag kunde ju inte hålla mig till ett foto eftersom jag har massor av hobbyer, hobbies eller vad det nu kan heta i plural...
Fota. Jag älskar att ta bilder. Vissa är vackra, vissa berättar en historia, vissa väcker minnen. Många är misslyckade men vad gör det nu när vi har digitalkameror? Fotointresset ledde mig till mitt gymnasieval och även till min käre make!
Scrappa. Bevara minnen, berätta min historia och använda några av fotona jag tar tillsammans med papper i vackra färger och mönster. Man kan ju bli glad för mindre. Tyvärr har jag scrappat väldigt lite på sistone. Men var sak har väl sin tid och jag hoppas scraptiden kommer igen.
Virka. Tänk så mycket man kan göra med lite garn och en virknål! Utan tvekan den perfekta pendlarhobbyn! Nu ska jag bara lära mig att göra klart åtminstone hälften av projekten jag påbörjar...
Växter. Det är så fascinerande med all växtkraft och hur varje liten blomma kan vara så perfekt vacker. Att sätta ett frö och sen få se plantan blomma är hur häftigt som helst! Jag drömmer om en egen trädgård men i väntan på den försöker jag få balkongerna att blomma.
Sy. Det kan nog inte riktigt räknas som en hobby än, men jag hoppas att det ska bli. Mitt första projekt är att sy ett lapptäcksöverkast till sängen. Bara raksömmar - passar mitt kunnande på området perfekt!!
Släktforska. Jag har alltid varit intresserad av hur människor levde förr (med förr menar jag typ 1800-tal, inte stenålder och medeltid och sånt...) och det är kul att få leka lite detektiv för att ta reda på var just jag kommer från.
Baka. Eller själva bakandet är väl inte särskilt skoj. Men att känna doften, att dekorera bakverken och framförallt att äta upp dem - det är grejer det!
Jaha, det var lite om mina hobbysar eller hobbier... Vad tycker du om att göra på din fritid?

4 kommentarer:

allram sa...

Oj hur hinner du med allt? Gillar din bild av solbrännan, jag brukar få prickiga fötter eter mina Foppaskor.

Sockergrynet sa...

Frågan är inte vad man ska göra med sin tid utan snarare hur man ska prioritera den så man hinner med mesta möjliga! ;) Underbara hobbies (?) allihop!!

kram

Lillnea sa...

Jag hinner inte med allt, inte på en gång iaf. Jag är en periodare så det skiftar vilken hobby jag är mest aktiv med för tillfället. Och så håller jag med Marie - man får prioritera!
Låter snyggt med prickiga fötter :D

Lilla07an sa...

Åh, vad jag blev fikasugen, å virksugen. Sannerligen inspirerande blogg du har. Något litet mönster på det vackra virkade?
/M