onsdag 16 juli 2008

Landskapsarkitekt

Jag har kommit in på landskapsarkitektsutbildningen i Alnarp. Vet inte riktigt hur det känns. På sätt och vis är det skönt att veta vad man ska göra de närmsta åren - men samtidigt känns det lite läskigt att börja en femårig utbildning utan att vara övertygad om att jag gjort rätt val. Men jag ska i alla fall utan tvekan ge det en ordentlig chans och märker jag sen att det inte är rätt för mig behöver jag ju inte fortsätta fem år. Svårare än så är det ju egentligen inte.

Vad händer annars här? Igår skrubbade jag lägenheten och det känns så bra nu efteråt. Har inte haft ork att städa ordentligt under praktiken men nu känns här fräscht igen. Eller ja, så fräscht här kan bli... På kvällen bjöd Fredrik oss på mumsig middag och jag lärde mig några kocktrix. Therése var här och det var jättekul att träffa henne. Vi kanske ska skråla lite i helgen - hoppas :)

I tisdags kom Sarah till Malmö och vi kollade på film och snackade en massa. Vi såg Juno. Den var mysig men allt verkade lite väl enkelt. Fast jag tycker om att se såna filmer ibland och vi bestämde att vi ska träffas och kolla på "tjej-filmer" lite då och då. Andreas vägrar se romantiska komedier så jag måste erkänna att jag får lite abstinens ibland. Det är så avkopplande att bara se en film och ha kul under tiden och sen glömma bort den :)

I helgen passade vi föräldrarnas hus. Så skönt och lyxigt med en liten trädgård att bara gå ut och sitta en stund i! Jag är nog ingen lägenhetsmänniska...

Oj, så mycket babbel. Jag är en liten bubblare som Andreas brukar säga. Men jag ska försöka skriva oftare och kortare i bloggen istället från och med nu.

Ha en härlig onsdag!

3 kommentarer:

Lily sa...

Grattis! Vet du, Linnea, jag tror att du klarar av allt du tar dig för. En envis rackare bor i dig, ger sig inte i första taget. Och jag kan mycket väl se dig som landskapsarkitekt. Vill du ha något att öva på under utbildningen så har vi en tomt på 1000 m2. Men vi får nog hitta någon annan som håller i spaden så du inte får blåsor på händerna. Nåt får männen göra, vi kvinnor kan ju inte göra ALLT. Hi hi...
Och som du säger, känner du att det inte alls är något för dig så kan du välja något annat då.

För min del får du gärna skriva lååååånga inlägg oooofta! ;-)

Ha det bra! Kram

Aquarell sa...

Gratulerer med studieplass!
Så fin LOen var, likte fargene du har brukt.
Ha en flott sommeruke!:D

Stefan Bengtsson sa...

Hej Lillnea! Läste att du sökte till landskapsarkitektutbildningen i Alnarp och kom in. Grattis :) Funderar själv på exakt samma utbildning, men är lite osäker. Vad tycker du om utbildningen? Trivs du där? Finns det någon framtid för kommande landskapsarkitekter? ;)

Hoppas jag inte skrämmer dig nu =)

Kram/Stefan