torsdag 25 februari 2010

Dramatiskt värre

Vilken dag det har varit! Vid ett-tiden noterade jag att det luktade rök i lägenheten. Men eftersom en av våra grannar röker i sin lägenhet och det går upp till oss genom ventilationssystemet är jag van vid att det kommer rökpuffar. Så jag funderade inte över det utan städade vidare i lugnan ro. Efter en stund tyckte jag dock att det luktade ovanligt mycket och lite konstigt, inte cigarettrök utan brandrök. Då gick jag ut på balkongen och såg att det kom rök nerifrån. Panik! Jag slängde på mig jacka och gympaskor och sprang nerför trapporna i den rökiga trappuppgången. Hann tänka att "hoppas jag kommer ner utan att det är någon brand som stoppar mig" och "hoppas jag inte andas in för mycket rök". På andra våningen stod en lägenhetsdörr öppen och de hade slängt ut något förkolnat. När jag kom ut fick jag reda på att storrökaren råkat ha fyr på en handduk som i sin tur antänt dörrkarmen i badrummet. Det kom två brandbilar, två polisbilar och en ambulans. Storrökaren själv tog sig ut, ställde sig i porten - och tände en cigarett. Hallå!?!

Brandmännen ställde en jättestor fläkt vid porten för att få ut den värsta röken. Efter en stund tog de bort den och poliserna gick in. Då antog jag att det var säkert och gick tillbaka in i lägenheten, öppnade alla balkongdörrar och fönster. Virade in mig i ett täcke och fick kontakt med världens bästaste Marie. Hon märkte hur rädd och skakad jag var och kom och evakuerade mig till lugnet i Löberöd. Tänk att lilla jag har en sån fin vän!

Nu har jag ställt ut skålar med ättika och öppnat fönsterna igen. Hoppas det går att få bort lukten som satt sig i kläder, möbler och allting. Och hoppas att hyresvärden tar det här på allvar - för storrökaren själv verkar ju inte göra det. Jag är riktigt rädd att det ska hända igen. Det borde i alla fall leda till att vi får en brandvarnare. Alltid något.

Det var min dag. Hoppas din har varit lugnare :)

2 kommentarer:

Marie sa...

huff og huff, det var mye dramatikk på en dag! minner meg på at bilder og LO'ene mine burde vært plassert i brannsikre bokser. For en utrolig god venninne du har :-)

K8an sa...

OMG stackare!! Vissa människor tänker inte längre än näsan räcker, man hoppas ju att storrökaren skulle lära sig av det istället... Men men...

Skönt att du är väl i alla fall!