torsdag 8 januari 2009

Pendlande

Dagens foto. Ett väldigt smickrande självporträtt ;) Dubbla spegelbilder (i väldigt smutsiga rutor) av mig själv på bussen hem från jobb idag.

Att pendla är konstigt, tycker jag som hållt på med det i perioder större delen av mitt liv. Man stressar till hållplatsen för att stå där och vänta. När tåget kommer stressar man för att hitta en sittplats. Där man sen sitter och väntar. Och blir stressad över att man kanske kommer missa bytet för att man måste stanna och vänta på mötande tåg. Väl framme stressar man av tåget och springer till busshållplatsen. Bara för att stå där och vänta på den försenade bussen. Och sen kliver man på och väntar på att komma fram dit man ska.

Ett ständigt pendlande mellan stress och väntande.

Jag borde bli bättre på att göra vettiga saker när jag åker kollektivt. Som att fundera, skriva, läsa eller lyssna på musik. Och på att acceptera att jag inte kan kontrollera hur snabbt vi kommer till nästa punkt. Och man dör ju inte av att missa en buss - även om det finns roligare saker än att hänga i Eslöv två timmar. Som att jobba till exempel. Det har jag roat mig med idag :D

Ursäkta svamlet, skyller på att jag är jättetrött...

Gonatt!

1 kommentar:

Lily sa...

Ha ha! Jamen det är ju precis så det är! På vinterhalvåret är det bara pest. På sommaren ganska ok. :-)

Häftigt foto, smutsen och det diffusa gör hela bilden!

Kram, Marie